101. YILDÖNÜMÜNDE BÜYÜK MİLLET MECLİSİMİZİN AÇILIŞINI VE ÇOCUK BAYRAMINI KUTLUYORUZ

101. Yıldönümünde Büyük Millet Meclisimizin açılışını ve bu vesile ile Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz.

 

İstiklal Savaşını sevk ve idare eden Birinci Meclisimizin tüm mensuplarını, Karahisar-ı Sahib (Afyonkarahisar) mebusları, Ali Çetinkaya, Halil Hilmi Bozca, Hulusi Kutluoğlu, İsmail Şükrü Çelikalay, Mehmet Şükrü Koç, Mustafa Hulusi Çalgüner, Ahmet Nebil Yurter ve Ömer Lütfi Argeşo’yu ; ve elbette kurucu meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anıyoruz…

Duvarında “Onların işleri istişare iledir” ; ilk anayasasında ise “Hakimiyet-i Milliye bilâ kayd ü şart milletindir”  yazan bu kutlu meclisin sağladığı istiklalimizi, kurtardığı vatanı, kurduğu cumhuriyeti minnetle bir kez daha hatırlıyor, çocuklarımıza armağan edilen bayram vesilesi bu önemli günde yeni nesle değerlerimizi aktarma kararlığında olduğumuzu haykırıyoruz!

 

Bu vesile ile kendi öz çocuklarımızın, Amerikan, Fransız, İngiliz mekteplerinde manda kültürü ile yetiştirilmelerini de reddediyoruz. Türk çocuklarının, Türk Okullarında, Türk Tarih ve Değerleriyle, Türkçe Eğitim altında vatansever birer Türk olarak yetiştirildiği eğitimden başkasını da meşru görmüyoruz.

 

Dünya ne derse desin, globalizm dünya vatandaşlığını ne kadar dayatırsa dayatsın ,mevcut anayasamızın başlangıç kısmında yer alan “Türklüğün tarihi ve manevi değerlerini” başımızın tacı yaparak, nice yüzyıllar ve bin yıllarca payidar kalacak idrak ve şuuru muhafaza edecek , bu bayramın kendilerine armağan edildiği çocuklarımıza aktaracağız.

Biz “Ya istiklal ya ölüm” diyerek, esarete razı olmamış, küllerinden doğarak yeniden dirilmiş, Misak-ı Milli sınırlarını ebedi vatan bilmiş “Büyük Millet” yani Türk Milletiyiz.

Birinci Meclisimizin kutlu yolunda, onun çizgi ve anlayışındayız.

Yaşasın 23 Nisan, Yaşasın Büyük Millet Meclisimiz…